ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii IGSU au intervenit pe parcursul nopții la lichidarea consecințelor precipitațiilor abundente

09:00 | 31.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au lucrat toată noaptea pentru lichidarea consecințelor precipitațiilor abundente din seara zilei de 30 august. Cele mai multe misiuni ale salvatorilor au fost înregistrate în municipiul Chișinău, dar și localități din raioanele Cahul, Criuleni, Basarabeasca și UTA Găgăuzia, transmite MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, instituția a preluat și gestionat 124 apeluri de urgență de la Serviciul 112. Pentru lichidarea operativă a consecințelor ploii torențiale, în țară au fost desfășurate 10 misiuni de tractare a unităților de transport rămase blocate, cinci misiuni de defrișare a arborilor căzuți peste mijloacele de transport și carosabil și 14 misiuni de pompare a apei din zonele și subsolurile inundate ale cetățenilor.

La Chișinău pompierii au pompat apa din mai multe subsoluri ale blocurilor de locuit și clădiri administrative de pe adresele Dimitrie Cantemir 2/3, Braniștii 5/6, Calea Ieșilor, Kiev și Gheorghe Madan. Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie pentru a tracta cinci autovehicule blocate pe strada Ion Creangă nr.5.

Tot în capitală, pe strada Albișoara, salvatorii au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri. Tot aici, angajații IGSU au venit în ajutor unui echipaj de medici, care a rămas blocat în apă într-o ambulanță cu o femeie însărcinată. Salvatorii au evacuat femeia într-un loc sigur. Totodată, salvatorii au evacuat din ambulanță echipamentul specializat de prim ajutor, inclusiv defibrilatorul.

La Criuleni salvatorii au defrișat mai mulți copaci căzuți pe traseu între satele Hârtopul Mare și Izbiște. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Cocieri, Dubăsari, după ce un arbore a blocat partea carosabilă de la intrarea în localitate. Lucrări de pomparea și evacuare a apelor au avut loc și pe mai multe adrese din UTA Găgăuzia, Cahul și Basarabeasca.

Foto: IGSU, Poliția

img22006511

img22006511

img22006511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!