ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de gestionare a terenurilor acoperite cu vegetație forestieră va fi facilitată

17:39 | 15.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Un proiect de lege care vizează facilitarea procesului de gestionare a terenurilor acoperite cu vegetație forestieră a fost adoptat astăzi de Parlament în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede modificarea mecanismului de autorizare a recoltării masei lemnoase pe terenurile fondului forestier și din afara acestuia. Sunt stabilite categoriile exacte de terenuri cu vegetație forestieră pe care pot fi efectuate lucrări silvo-tehnice prin autorizare, precum și tipurile de tratamente silvice care sunt autorizate.

Printre prevederile proiectului se regăsește și instituirea notificării ca procedură simplificată de autorizare a lucrărilor de tratament silvic și de întreținere a vegetației forestiere din spațiile verzi. Notificarea privind recoltarea masei lemnoase se va depune la Agenția de Mediu și va permite solicitanților de a desfășura activitățile preconizate din momentul în care Agenția a emis înștiințarea de recepționare.

Pentru a deveni lege, proiectul urmează a fi adoptat în cea de-a doua lectură.

img22006960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!