ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele țării va participa la Adunarea Generală a ONU

14:21 | 16.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa în zilele ce urmează la mai multe evenimente internaționale, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Duminică și luni șefa statului se va afla la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Marți și miercuri, președintele va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. În contextul vizitei la ONU, șefa statului va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.

La revenirea acasă, președintele Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu Cancelarul Federal Olaf Scholz, cu Svenja Schulze, ministrul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, cu membri ai Bundestagului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din această țară.

Foto simbol

img22006998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!