ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Responsabilii din educație au interzis colectarea plăților informale în instituțiile de învățământ din Chișinău

14:59 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) a municipiului Chișinău a îndemnat elevii să-și felicite dascălii în mod simbolic și să nu colecteze bani cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ, marcată anual pe 5 octombrie, transmite MOLDPRES.

Apelul a fost făcut către părinți, cadre didactice, comunitatea educațională și civilă. Totodată, conducerea DGETS a îndemnat persoanele să respecte cadrul normativ, care prevede interzicerea colectării banilor în instituțiile de învățământ general.

„Direcția generală educație, tineret și sport va monitoriza în continuare respectarea prevederilor de către reprezentanții domeniului educațional privind interzicerea plăților formale și informale și va întreprinde acțiunile necesare pentru a preveni și combate actele coruptibile în sistemul educațional", se menționează într-un comunicat de presă al primăriei capitalei.

Foto: chisinau.md

img22007147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!