ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 500 de persoane au vizitat Legislativul în Săptămâna deschiderii parlamentare

13:21 | 23.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Peste 500 de persoane au vizitat sediul Legislativului în perioada 19-23 septembrie, în cadrul Săptămânii deschiderii parlamentare, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, printre vizitatori au fost și refugiați din Ucraina. Vizitatorii s-au întâlnit cu deputații și au discutat subiectele care îi interesează, au participat la lecțiile publice, atelierele de creație și tururile ghidate din clădirea instituției legislative. Vizitatorii Parlamentului au putut admira și o expoziție de fotografii realizate de tineri, cu genericul „Parteneriat și solidaritate între generații”.

Cu ocazia Săptămânii deschiderii parlamentare, a fost organizat și un joc de roluri pentru tineri cu tema „Originea democrației”, facilitat de deputata Marcela Nistor. Astfel, 25 de studenți de la Colegiul Universității Libere Internaționale din Moldova au descoperit ce înseamnă să fii deputat, preluând rolurile de legiuitori din diferite perioade istorice. Timp de o oră, în sala de ședințe plenare, tinerii au organizat dezbaterea publică a propriilor proiecte de lege, iar la final au votat cel mai bun proiect.

De Ziua Internaţională a Păcii, un grup de copii au redat pacea în culori în cadrul atelierului de pictură „Culorile păcii”, organizat la Parlament. 43 de copii din Republica Moldova și Ucraina au pictat împreună un tablou de pace pe pânză. Ghidați de pictorița Valeria Barbas, micii artiști au ales culorile, care, în viziunea lor, sunt simboluri ale păcii.

Săptămâna deschiderii parlamentare se desfășoară anual, în luna septembrie, în contextul Zilei Internaționale a Democrației.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!