ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parteneriatul durabil dintre Guvern și ONU va contribui esențial la accelerarea realizării agendei europene a țării

15:49 | 29.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea a discutat cu directoarea regională a ONU pentru Europa și Asia Centrală, Gwi-Yeop Son despre prioritățile Executivului pentru următoarea perioadă în contextul agendei europene, dar și crizelor care afectează țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Dumitru Udrea a mulțumit pentru susținerea necondiționată oferită Republicii Moldova, în special în perioada pandemiei COVID-19 și crizei refugiaților din Ucraina. „În ultimii ani, R. Moldova a răspuns mai multor provocări la nivel mondial și regional, iar asistența și experiența Oficiului Coordonatorului Rezident și agențiilor ONU au contribuit extrem de mult la depășirea acestora, mai ales în acest an”, a subliniat Secretarul general al Guvernului.

La rândul său, Gwi-Yeop Son a apreciat cooperarea excelentă dintre ONU și Guvern și a felicitat Republica Moldova pentru obținerea statutului de țară candidată la UE, menționând că „ONU va susține Moldova pe calea sa de aderare la Uniunea Europeană, mai ales că Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030 reprezintă fundamentul Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, astfel realizându-se sinergia dintre acestea și agenda europeană”.

Cei doi oficiali au discutat despre realizarea agendei anti-criză a Executivului, cât și despre prioritățile strategice în cele patru domenii de impact ale cooperării Guvern-ONU și anume: justiție corectă și incluzivă, guvernare participativă și coeziune socială, economie durabilă, dezvoltare ecologică, comunități puternice și rezistență la dezastre și la schimbările climatice.

De asemenea, pe agenda discuțiilor a fost și colaborarea pentru pregătirea următoarei conferințe ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care va avea loc la Paris, la sfârșitul anului.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!