ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va semna un acord cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii

09:30 | 30.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Decretul șefului statului, Maia Sandu, privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii /CICR/ privind statutul, privilegiile și imunitățile Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Acordul are ca scop stabilirea cadrului legal care va permite CICR să beneficieze de aceleași condiții ca și orice altă organizație internațională cu sediul în țara noastră.

Potrivit documentului, în procesul de negocieri urmează a fi implicați reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Justiției, Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și a altor instituții.

Asistența umanitară acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii Republicii Moldova constă în proiecte de susținere în gestionarea crizelor, inclusiv cea legată de fluxul mare de refugiați din Ucraina, programe de suport psihologic pentru copiii refugiați, proiecte de incluziune a persoanelor refugiate.

Sursa: monitorul.gov.md

img22007333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!