ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colaborarea moldo-germană în sectorul de apărare se va consolida

14:02 | 01.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht, au susținut astăzi, la Chișinău, declarații de presă cu privire la cooperarea moldo-germană în sectorul de apărare, comunică MOLDPRES.

În cadrul acestora, cei doi oficiali au relatat despre programele și inițiativele lansate în Armata Națională cu ajutorul Guvernului german, perspectivele cooperării bilaterale, precum și despre situația de securitate din Republica Moldova și regiune în contextul războiului din Ucraina, au relatat surse de la Ministerul Apărării.

Potrivit ministrului Nosatîi, instituțiile de apărare ale Germaniei și Moldovei au parcurs o cale lungă din momentul stabilirii parteneriatului, ani marcați de realizări și angajamente, un spectru larg de activități bilaterale și inițiative comune, implementate prin prisma organizațiilor internaționale.

”Ne dorim să consolidăm relațiile de colaborare bilaterale prin noi proiecte de interes comun, direcționate spre transformarea Armatei Naționale într-o instituție modernă, bine echipată și dotată, capabilă să-și îndeplinească misiunea de apărare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în contextul în care în prezent țara noastră se confruntă cu o serie de provocări inclusiv la capitolul securitate și apărare”, a menționat Anatolie Nosatîi la evenimentul de presă.

Ministrul Apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, se află astăzi într-o vizită oficială la Chișinău.

Foto: Ministerul Apărării

img22007363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!