ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE rămâne în continuare principala destinație a bunurilor produse în regiunea transnistreană

15:03 | 04.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. În perioada 2014 - 2021, rata exporturilor realizate de companiile din regiunea transnistreană în spațiul Uniunii Europene a constituit în medie peste 57%, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, spațiul Uniunii Europene este cea mai atractivă și activă destinație a tranzacțiilor comercial-economice desfășurate de către companiile din regiunea transnistreană, care sunt înregistrate la Agenția Servicii Publice și posedă licențe și acte permisive emise de către autoritățile competente ale Republicii Moldova.

Astfel, cea mai intensă perioadă a exporturilor de mărfuri în UE a fost în anul 2015 (64,39%), iar a importurilor - în anul 2014 (47,17%).

Totodată, cel mai scăzut nivel al exporturilor de mărfuri în spațiul UE a fost înregistrat în anul 2019 (50,99%), iar a importurilor din UE - în anul 2018 (26,16%).

„În pofida fluctuațiilor procentuale în fiecare an, UE rămâne în continuare principala destinație a bunurile produse/ introduse în raioanele de est ale Republicii Moldova, ceea de evidențiază interesul sporit al agenților economici din regiune de a avea relații de afaceri cu UE și de a activa conform rigorilor cadrului normativ național”, se menționează într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Foto: Biroul de reintegrare

img22007424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!