ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu va participa la Summitul inaugural al Comunității Politice Europene de la Praga

17:14 | 04.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa pe 6 octombrie la Summitul inaugural al Comunității Politice Europene de la Praga, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, Comunitatea Politică Europeană (CPE) este o inițiativă a președintelui francez, Emmanuel Macron și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar. Summitul inaugural al CPE este găzduit de Președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene, iar la eveniment și-au anunțat prezența 44 de șefi de state și de guverne - liderii celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene, dar și ai altor 17 state.

Președintele Maia Sandu va avea mai multe întrevederi bilaterale și se va întâlni cu reprezentanții comunității moldovenești din Cehia.

Foto simbol

img22007433

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!