ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problema impedimentelor privind libera circulație în Zona de Securitate rămâne pe agenda discuțiilor CUC

16:11 | 06.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. În cadrul reuniunii de lucru a Comisiei Unificate de Control, desfășurate astăzi în orașul Bender, subiectul principal a fost identificarea soluțiilor care să asigure remedierea problemei posturilor instalate abuziv în Zona de Securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Asemenea posturi au fost fixate inclusiv de Misiunea OSCE care a efectuat pe perioada lunii septembrie curent 32 de deplasări de monitorizare în perimetrul Zonei de Securitate.

Astfel, reprezentanții Misiunii OSCE au confirmat prezența personalului înarmat subordonat Tiraspolului, blocurilor de beton, sacilor cu nisip la intrările/ieșirile din preajma localităților, în orașul Bender au observat posturi mobile ale structurilor de forță transnistrene, la fel cu personal înarmat. Adițional, au fost depistate module pentru personalul posturilor în teritoriul localităților Gâsca și Proteagailovca.

Pe durata discuțiilor, fiecare parte și-a prezentat propunerile pentru proiectul deciziei care, însă, nu a fost aprobată din lipsă de consens.

Comisia se va întruni din nou săptămâna următoare.

img22007506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!