ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a purtat discuții pe tematica dosarului transnistrean cu ambasadoarea Germaniei

13:06 | 07.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Oleg Serebrian a primit-o astăzi în vizită pe Margret Uebber ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii, oficialii au salutat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre cele două state, fiind evidențiată susținerea puternică a Germaniei pentru statul de drept, valorile democratice, precum și pentru implementarea reformelor asumate și dezvoltarea socio-economică a Moldovei. 

De asemenea, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană. Astfel, Oleg Serebrian a informat că situația în regiune este stabilă, iar autoritățile de la Chișinău continuă prin intermediul platformelor de negocieri să îmbunătățească condițiile de trai ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. 

În timpul discuțiilor, a avut loc un schimb de vederi privind contextul de securitate actual, cu precădere, cel regional în legătură cu războiul din țara vecină, Ucraina.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22007544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!