ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP a solicitat repetat primăriei capitalei să sisteze manifestațiile organizate în centrul capitalei

11:32 | 10.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Inspectoratul General de Poliției (IGP) a solicitat repetat Primăriei municipiului Chișinău să sisteze manifestațiile organizate în centrul capitalei de susținătorii partidului Șor, întrucât au fost stabilite un șir de încălcări. Declarația a fost făcută astăzi de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Conducerea IGP a specificat că autoritatea locală poate decide interzicerea întrunirilor. „Poliția a prezentat municipalității opt adresări prin care a cerut sistarea manifestațiilor, întrucât au fost stabilite o serie de contravenții și infracțiuni în cadrul acestora. Am încercat să fim cooperanți cu organizatorii acțiunii, însă fără rezultate. Doar ieri au fost stabilite 45 de încălcări și a fost inițiată o cauză penală ce vizează unul dintre organizatori. Totodată, în adresa poliției au parvenit o serie de sesizări din partea cetățenilor privind blocarea arterelor, fapt ce creează incomodități. Sper că primarul municipiului Chișinău a conștientizat riscurile și va întreprinde acțiunile de rigoare pentru a sista sau a schimba formatul acțiunii. Edilul are posibilitatea să emită o dispoziție privind stoparea manifestației, în caz contrar, în baza unei decizii de judecată, acesta poate fi suspendat din funcție pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuțiilor”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

La rândul său, primarul capitalei, Ion Ceban, a specificat că deblocarea arterelor este în sarcina poliției. „Primăria nu a oferit autorizație pentru blocarea drumului, de aceea oamenii legii trebuiau imediat să acționeze. Reprezentantul primăriei a solicitat să fie deblocate străzile, însă nimeni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu a intervenit”, a afirmat Ion Ceban.

O porțiune de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost blocată, după ce pe carosabil au fost instalate corturi de către protestatarii partidului Șor. Manifestațiile organizate de către reprezentanții formațiunii au început pe 18 septembrie. În această perioadă, numărul corturilor a crescut, fapt ce a dus la blocarea traseului. 

img22007575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!