ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea finanțelor publice va fi modificată

12:58 | 12.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale va fi modificată. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Proiectul presupune excluderea termenului limită de 60 de zile pentru executarea obligațiilor persoanelor fizice sau juridice față de autoritatea/instituția bugetară pentru livrarea unor bunuri, prestarea serviciilor și executarea lucrărilor în mărimea plății anticipate (avansului). Mai exact, este vorba de contractele de achiziții a bunurilor, lucrărilor şi serviciilor ce ţin de producerea sau de comerţul cu arme, muniţii şi sisteme de armament în scopurile apărării naționale.

Potrivit autorilor inițiativei, necesitatea acestor modificări este justificată de procesul îndelungat și complex al achizițiilor respective, care, în unele cazuri, poate dura și peste un an de zile. În consecință, statul pierde oportunitatea de asigurare cu bunuri necesare în procesul de dezvoltare a capabilităților militare ale Armatei Naționale, stabilite în Planul de dezvoltare pe termen lung 2020-2030.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Foto: Parlament

img22007658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!