ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu secretarul de stat al MAEE al Croației

17:22 | 13.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Dinamica interacțiunii în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, prioritățile Chișinăului în promovarea politicilor de reintegrare a țării și măsurile de asistență oferite locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului au fost abordate în cadrul întrevederii viceprim-ministrului pentru reintegrare Oleg Serebrian cu Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, Andreja Metelko-Zgombić, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat că autoritățile de la Chișinău optează pentru reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean în cadrul statului unitar și funcțional Republica Moldova, își doresc o avansare cu rezultate tangibile în acest proces, precum și depun eforturi continue pentru apărarea și restabilirea drepturilor fundamentale ale omului în raioanele de est ale țării. 

În vizor au fost și situațiile de criză curentă (securitatea regională, sectorul energetic, riscuri și amenințări hibride), fiind evidențiat faptul că se întreprind toate măsurile posibile în vederea gestionării optime a acestor vulnerabilități, evitării consecințelor nedorite, menținerii unei atmosfere de stabilitate și de previzibilitate, depășirii cu eforturi comune a provocărilor existente.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22007707

img22007707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!