ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezervația "Orheiul Vechi" va fi reabilitată în cadrul unui proiect regional

10:22 | 22.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Un nou contract de antrepriză, care prevede lucrări de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale "Orheiul Vechi", a fost semnat ieri la Butuceni, de către Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, rezervație şi firma executoare, transmite MOLDPRES.

Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 26,5 milioane de lei (circa 2,7 mln de euro), bani care vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Potrivit ADR Centru, acest proiect investițional se planifică să fie implementat în următoarele 14 luni. „Urmează să fie executate lucrări de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice a Rezervației Cultural-Naturale "Orheiul Vechi. Astfel, urmează consolidarea și conservarea Băii medievale, lucrări de reconstrucție a valului de apărare, sistem de fortificare medieval cu săli de expoziție, lucrări de edificare a blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite”, indică sursa citată.

Realizarea obiectivelor propuse în cadrul proiectului va spori valorificarea sustenabilă a patrimoniului cultural, evidențierea patrimoniul arhitectural, precum și modernizarea infrastructurilor existente. Acest lucru va condiționa creșterea considerabilă a numărului vizitatorilor în zonă, fapt care va avea un impact benefic asupra comunității locale, va sprijini agenții economici din regiune și respectiv va mări aportul la bugetul local cât și la cel național, conform ADR Centru.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!