ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a depistat mai multe loturi de peşte cu paraziţi

10:52 | 29.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat ieri despre mai multe neconformităţi, depistate în urma investigațiilor de laborator efectuate la probe de pește, transmite MOLDPRES.

„În timpul controalelor efectuate de către inspectorii Agenției la unități de alimentație publică de tip închis (grădinițe, școli, centre de plasament), au fost prelevate probe de produse alimentare, materie primă, inclusiv pește congelat, utilizate în organizarea procesului de alimentație. Ca urmare a investigațiilor de laborator efectuate, la produsele alimentare prelevate au fost depistate 3 loturi de pește congelat neconform, în care au fost detectați paraziți vizibili neviabili pe rămășițele de viscere, ceea ce contravine actelor normative”, indică ANSA.

În urma obținerii rezultatelor de laborator, conform prevederilor legale, peștele neconform a fost retras și s-a recomandat înlocuirea acestuia cu unul conform.

În context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament etc. să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.

Agenția va intensifica controalele în toate unitățile de alimentație publică de tip închis, în scopul asigurării conformității procesului de alimentație.

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!