ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iluminatul public din Chișinău va fi conectat în regim obișnuit

12:06 | 31.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Iluminatul public din Chișinău va fi conectat în regim obișnuit. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul capitalei, Ion Ceban, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit edilului, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a capitalei se va întruni în ședință pentru a aproba o decizie în acest sens.

„Am economisit energie electrică în Chișinău timp de cinci zile. Pentru fiecare zi au fost reduse cheltuielile cu circa 15 mii de lei (aproximativ 700 de euro). Nu putem face economii pe sănătatea și siguranța oamenilor. Este întuneric, ceea ce am văzut cu toții în aceste zile, este nesigur, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Nu putem lăsa copiii și maturii să meargă prin beznă. Totodată, în Chișinău, la noile obiective, pe mai multe străzi, în ogrăzi, în parcuri, au fost instalate becuri de tip led”, a afirmat Ion Ceban.

Primarul capitalei a subliniat că volumul de energie electrică pentru iluminarea orașului pentru o oră pe zi, timp de 7 zile, este de 0.02% din volumul total de energie electrică consumată pe țară timp de o săptămână. „Acesta este un volum neînsemnat, mai ales având în vedere riscurile care sunt în perioada de seară, când toți oamenii merg spre casă. Astfel, cred că nu mai este oportună deconectarea iluminatului stradal seara, siguranța oamenilor este cu mult mai prioritară. Totodată, depunem eforturi în continuare pentru a economisi energia”, a menționat edilul.

Conform unei decizii CSE aprobate anterior, iluminatul public din Chișinău era deconectat cu o oră mai devreme dimineața - 06:00 și conectat cu o oră mai târziu seara - 20:00.

img22008201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!