ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Estoniei în Republica Moldova

10:18 | 01.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a primit-o în vizită pe Ambasadoarea Republicii Estonia în Republica Moldova, cu reședința la București, Ingrid Kressel Vinciguerra, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Cu acest prilej s-a efectuat o scurtă trecere în revistă a celor mai importante aspecte pe filiera dosarului transnistrean, cu descrierea situației curente în negocieri și în raioanele de est ale țării, prezentarea eforturilor constructive și a acțiunilor pozitive promovate de Guvernul Republicii Moldova în raport cu locuitorii din perimetrul Zonei de Securitate și din regiunea transnistreană.

S-au evocat provocările înfruntate în prezent în contextul crizelor persistente în sfera securității regionale, energetică, economică, precum și măsurile dispuse în vederea gestionării optime a acestora.

Vicepremierul a accentuat necesitatea atragerii împreună cu partenerii externi a unei atenții sporite situației alarmante a drepturilor omului în regiunea transnistreană în vederea intervenirii cu toate formele de asistență posibile pentru asigurarea protecției și garanțiilor de resort în corespundere cu standardele dreptului internațional.

Foto: Biroul de reintegrare

img22008225

img22008225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!