ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de carte veche și rară a fost deschisă la Biblioteca Națională

14:42 | 01.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a fost deschisă astăzi expoziția de documente cu genericul ”Memoria în tradiția scrisă a secolului XVIII-XIX”, informează MOLDPRES.

Sfârșitul secolului al XVIII-lea începutul secolului al XIX-lea este caracterizat printr-o tendință deosebită pentru literatura de memorii. În această perioadă, au fost editate un număr mare de memorii, jurnale etc., prin intermediul cărora sunt puse în evidență toate evenimentele semnificative din viața socială și politică la acel moment.

Potrivit organizatorilor, expoziția aduce în atenția publicului mărturiile timpului înserate de diverși autori, care din motive politice, diplomatice sau pur și simplu mânați de curiozitate, au călătorit prin țările europene și române în secolul al XVIII-lea, notându-și impresiile cu privire la oamenii, obiceiurile și tradițiile de pe meleagurile respective. Imaginile pe care le identificăm în mărturiile călătoriilor străini scot în evidență un șir de aspecte ce țin de felul cum era locul și locuitorii de altă dată.

Expoziția cuprinde două compartimente: ”Călători români în lume” și ”Călători și călătorii”, în cadrul cărora sunt expuse exemplare de cărți vechi și rare în limba română și în limbi străine. Aceasta va fi deschisă până la 30 decembrie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!