ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UTA Gagauz-Yeri a fost organizat Festivalul Vinului

09:27 | 07.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Cei mai buni vinificatori din UTA Gagauz-Yeri au fost omagiaţi ieri, în cadrul unei festivităţi organizate de autorităţile autonomiei, cu susţinerea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite  MOLDPRES.

Pe 6 noiembrie, Festivalul Vinului „Gagauz şarap yortusu” din Găgăuzia a revenit după doi ani de pauză din cauza pandemiei COVID-19 și a adunat zeci de vinării din întreaga țară, inclusiv 11 vinării din regiune, în piața centrală a orașului Comrat.

Oaspeții festivalului au avut ocazia să descopere obiceiurile din UTA Găgăuzia, bucătăria națională „Gagauz Sofrasi” și să se bucure de un program cultural-artistic.

Festivalul Vinului „Gagauz şarap yortusu” se desfășoară începând cu anul 2007, în prima duminică a lunii noiembrie. Evenimentul este sprijinit de USAID Moldova prin intermediul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a Turismului, în cadrul proiectului EDGE. USAID susține evenimentele tradiționale cu potențial turistic pentru a consolida poziția Republicii Moldova pe harta globală ca destinație turistică autentică.

Foto: USAID

img22008414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!