ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a discutat cu Ambasadorul Finlandei

12:40 | 09.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Procesul de reglementare transnistreană, criza energetică, situația regională complexă au fost temele abordate astăzi în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu Ambasadorul Finlandei în Republica Moldova cu sediul la București, Marjut Akola, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, agenda discuțiilor a vizat atât oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale pe palierele politico-diplomatic, economic, sectorial ș.a., cât și temele de actualitate la nivel european, pe fondul agresiunii Federației Rusiei împotriva Ucrainei și al consecințelor sale multidimensionale.

Oficialul finlandez a oferit asigurări privind susținerea manifestată de autoritățile țării sale pentru reglementarea transnistreană pașnică în cadrul frontierelor Republicii Moldova recunoscute la nivel internațional, cât și pentru parcursul european al țării noastre, fiind convenită dezvoltarea și aprofundarea dialogului bilateral în beneficiul ambelor state.

Foto: Biroul de reintegrare

img22008495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!