ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au ratificat mai multe protocoale legate de serviciile poștale

13:03 | 10.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi mai multe proiecte de lege, care prevăd aderarea la protocoale adiționale la Regulamentul General al Uniunii Poștale Universale (UPU), la Constituția Uniunii Poștale Universale, precum și aderarea la Aranjamentul privind serviciile poștale de plată și la Convenția Poștală Universală și Protocolul ei final, comunică MOLDPRES.

Aderarea la aranjamentul privind serviciile poștale de plată și protocolul lui final prevede că fiecare țară membră va depune eforturi pentru ca serviciile poștale de plată să fie oferite sau acceptate prin intermediul mijloacelor electronice.

Convenția Poștală Universală și Protocolul ei final stipulează posibilitatea introducerii de către operatorii desemnați a taxelor autodeclarate per colet și per kg, bazate pe tariful intern și posibilitatea țărilor membre de a extinde sau de a modifica lista articolelor pe care le interzice sau le admite condiționat, ca import sau în tranzit.

Republica Moldova este membru al Uniunii Poștale Universale din anul 1992, iar în 1997, țara noastră a aderat la Constituția UPU și la celelalte acte ale UPU. În prezent 192 de țări fac parte din Uniunea Poștală Universală.

img22008545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!