ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova au fost închise toate focarele de pestă porcină africană

11:31 | 17.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Aliemntelor (ANSA) a anunţat astăzi că, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost închise toate focarele de pestă porcină africană (PPA), transmite MOLDPRES.

"La 14 noiembrie, au fost ridicate restricțiile la pesta porcină africană (PPA) în localitatea Țâra, raionul Florești, or, pentru moment au fost închise toate focarele de PPA înregistrate la porcii domestici și mistreți în republică. Succesele obținute se datorează implicării și conlucrării interinstituționale, autorităților publice locale, precum și fermierilor”, indică ANSA.

În acelaşi timp, instituţia atenţionează că riscul izbucnirii unui nou focar este destul de persistent având în vedere că în țările vecine apar noi focare de PPA atât la porci domestici, cât și la mistreți.

Pe parcursul anului 2022, în Republica Moldova au fost înregistrate 14 focare de PPA, dintre care 11 focare la porcii domestici (două focare în exploatații comerciale și nouă focare la porci întreținuți în gospodăriile non profesionale), fiind nimiciți din cauza bolii 401 porci și şapte mistreți.

Foto: ANSA

img22008738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!