ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu reprezentanții mai multor companii franceze

19:51 | 21.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu mai mulți oameni de afaceri francezi, membri ai Consiliului companiilor Franța - Moldova. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre direcțiile strategice de interes comun și despre oportunitățile de investiții pe care le oferă Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a menționat că războiul Rusiei contra Ucrainei afectează grav și economia, și securitatea energetică a țării noastre. Președintele a mulțumit investitorilor francezi pentru că rămân în Moldova și a subliniat că noi contăm pe mai multe investiții pentru a depăși consecințele acestui război.

Maia Sandu a vorbit și despre angajamentele ferme pe care țara noastră și le-a asumat în parcursul său european, realizând reforme care ne vor ajuta să accelerăm inițierea negocierilor pentru aderarea la UE. Astfel, guvernarea și-a propus să curețe justiția, să dezrădăcineze corupția și să digitalizeze mai multe procese economice, care să permită crearea unui mediu de afaceri prietenos pentru investitorii locali și străini.

Șefa statului a încurajat oamenii de afaceri francezi să vină în Republica Moldova, pentru a investi, în special, în domeniul energiei regenerabile și eoliene, prin care să consolidăm independența energetică a țării și să diversificăm sursele de energie. Printre alte domenii de interes se numără împădurirea, producerea materialelor de construcție și sectorul de procesare în agricultură.

Foto: Președinție

img22008858

img22008858

img22008858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!