ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul și managerul unei companii de turism vor ajunge pe banca acuzaților

13:31 | 24.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a finalizat urmărirea penală în privința directorului și managerului de vânzări al unei companii de turism, care au prejudiciat peste 100 de clienți cu aproximativ 4,6 mln de lei (circa 231 de mii de euro), comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cele două învinuite au vârste de 55 și 32 de ani și ai ademenit clienții cu prețuri atractive și destinații exotice. Ulterior, compania invoca diverse motive din care nu le puteau facilita călătoria și sejurul turistic promis, inclusiv pandemia, diverse erori tehnice sau că banii transferați nu ar fi fost primiți. În 2021, însă, clienții înșelați au început să depună plângeri, iar de curând, compania și-a sistat activitatea.

Potrivit Codului penal, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la opt la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!