ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a discutat cu șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova

10:43 | 29.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în țara noastră, care a revenit în Republica Moldova după o pauză de 14 ani, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul s-a referit la ultimele evenimente ce țin de securitatea regională afectată de războiul Rusiei contra Ucrainei și impactul asupra țării noastre, în special, în regiunea transnistreană. „Sarcina noastră principală este să păstrăm stabilitatea și pacea. Actualul context regional impune necesitatea instituirii unor noi platforme de dialog pe problematica transnistreană”, a menționat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația complicată a drepturilor omului în raioanele din stânga Nistrului. Șeful legislativului a subliniat că Republica Moldova respectă integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cere să fie respectate și hotarele noastre recunoscute internațional.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!