ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon

10:22 | 30.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. De la începutul săptămânii, nouă persoane au avut de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon, după ce au folosit sobele din locuințe, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a subliniat că, persoanele intoxicate sunt din orașul Căușeni, din satul Dezghinjea, UTA Gagauz-Yeri, satul Cuhnești, raionul Glodeni și Cinișeuți, raionul Rezina. „Este vorba de mai multe familii care au avut de suferit, inclusiv minori. Persoanele au fost preluate la spital pentru îngrijiri medicale”, a spus Liliana Pușcașu.

IGSU a îndemnat cetățenii să respecte regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos, precum și aparatele electrice de încălzit locuințele.

„Populația este rugată să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, oamenii sunt îndemnați să aerisească bine locuințele, să nu obtureze canalele de ventilare și să stingă focul din sobe pe timp noapte”,  a menționat sursa citată.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, 60 de persoane au avut de suferit în urma intoxicațiilor cu monoxid de carbon survenite din cauza exploatării surselor de încălzire. În urma complicațiilor, 12 dintre acestea au decedat.

img22009135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!