ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Măsurile de pregătire în domeniul protecţiei civile a R. Moldova pentru 2023 au fost aprobate de Executiv

16:18 | 30.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi măsurile de pregătire în domeniul protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2023. Documentul are drept scop perfecționarea cunoștințelor și formarea deprinderilor necesare în vederea prevenirii și reducerii efectelor negative ale situațiilor de urgență și excepționale, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Totodată, acesta reglementează controlul asupra implementării actelor normative în domeniul protecţiei civile în autoritățile publice, unităţile administrativ-teritoriale, întreprinderi şi instituții cu orice formă de proprietate.

Proiectul va contribui la asigurarea educării populaţiei pentru cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive şi a comportamentului ce trebuie adoptat în cazul producerii situațiilor excepționale. În același timp, proiectul va spori nivelul de pregătire în domeniu a  reprezentanţilor autorităţilor publice şi a operatorilor economici. 

Astfel, a fost aprobat Planul calendaristic de pregătire în domeniul protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2023, care stabilește măsurile de bază de pregătire în domeniul protecţiei civile, precum și instituțiile implicate la realizare şi termenele desfășurării activităților. Conform Planului, vor fi organizate exerciții practice privind lichidarea consecinţelor unui eventual cutremur de pământ, inundaţii și alunecări de teren. 

La fel, a fost aprobat Planul de completare cu audienți a Centrului republican de instruire pentru anul 2023, prin care sunt stabilite categoriile şi termenele pentru instruirea în domeniul protecţiei civile a persoanelor responsabile de organizarea măsurilor respective în unităţile administrative.

Foto: Guvern 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!