ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Kamala Harris, vicepreședintele SUA

13:28 | 07.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seară, la Casa Albă, o discuție cu Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. Lidera de la Chișinău i-a vorbit oficialei SUA despre situația noastră de acasă și problemele majore cu care ne confruntăm, în special după începutul agresiunii ruse în Ucraina, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„I-am mulțumit pentru sprijinul oferit de SUA în lupta împotriva corupției, pentru asistența destinată creșterii competitivității mai multor sectoare ale economiei, pentru ajutor în depășirea crizei energetice”, a menționat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a vorbit despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea în țară, despre agenda de integrare europeană și despre dorința noastră de a rămâne parte a lumii libere, de a construi o economie puternică și un stat care prețuiește și protejează fiecare cetățean al său.

„Putem realiza aceste lucruri prin multă muncă și cu sprijinul partenerilor noștri. Am reconfirmat, în acest context, angajamentul nostru de a consolida în continuare parteneriatul strategic moldo-american”, a punctat președintele Maia Sandu după întrevederea cu Kamala Harris.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!