ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin primăriei capitalei a fost deconspirată de oamenii legii

11:37 | 14.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Șapte persoane au ajuns în vizorul ofițerilor CNA și al procurorilor anticorupție după ce ar fi pus la cale o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin primăriei municipiului Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile. La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților municipalității.

În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat nouă percheziții la persoanele vizate în  organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În urma descinderilor au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă, o persoană fiind reținută pentru 72 de ore. Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate.

Foto simbol

img22009596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!