ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul administrativ multifuncțional din oraşul Ștefan Vodă va fi renovat

11:07 | 22.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Sediul Centrului administrativ multifuncțional din oraşul Ștefan Vodă va fi renovat și eficientizat energetic, a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, după şedinţa de ieri a Guvernului, care s-a desfăşurat în această localitate, transmite MOLDPRES.

„Acoperișul centrului curge, clădirea se deteriorează și aproape în fiecare an se fac reparații cosmetice, pentru reparație capitală orașul nu are buget. Din cadrul programului Satul European au fost alocați aproape nouă milioane de lei (450 de mii de euro) pentru modernizarea acestei instituții”, a explicat oficialul.

În acest centru sunt comasate Casa de cultură, cercuri de artă, sectorul de poliție, ghișeul de prestări servicii publice, grupuri de acțiune locală și organizaţii neguvernamentale. Tot aici se desfășoară activități pentru cetățenii ucraineni care s-au refugiat în țara noastră.

„Modernizarea clădirii va aduce beneficii întregii comunități, în special celor aproape 80 de angajați. Mai mult, odată cu renovarea centrului vor fi create noi locuri de muncă și deschise şapte servicii locale noi”, a rezumat vicepremierul.

Foto: facebook.com

img22009843

img22009843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!