ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Strategia securității alimentare pentru anii 2023-2030 a fost publicată în Monitorul Oficial

10:12 | 13.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Strategia securității alimentare a Republicii Moldova pentru anii 2023-2030 a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Conform Strategiei, sporirea securității alimentare va fi asigurată prin crearea premiselor de dezvoltare a unui sistem alimentar, de aprovizionare și de protecție socială eficientă și rezilientă la situații de urgență și crize.

Astfel, în următorii opt ani, eforturile autorităților vor fi îndreptate spre dezvoltarea unor sisteme alimentare sustenabile și de management al riscurilor în contextul situațiilor de criză la nivel național și internațional. Totodată, va fi pus accentul pe protecția și îmbunătățirea calității vieții grupurilor defavorizate, pe sporirea competitivității produselor agricole, facilitarea comerțului internațional, dezvoltarea ramurilor conexe de produse agroalimentare și pe consolidarea calității și siguranței alimentelor. 

La sfârșitul anului 2026, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va prezenta un raport intermediar privind impactul implementării Strategiei.

Potrivit unui studiu realizat de FAO în 2019, fermierii mici și fermele de familie din țară generează peste 62% din întregul volum de producție agricolă pe țară.

Sursa: monitorul.gov.md

Foto simbol

img23000224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!