ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul Luxemburgului

14:25 | 17.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita la Forumul Economic Mondial din Davos cu o întrevedere cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, relatează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat agenției că interlocutorii au discutat despre securitatea din regiunea noastră, marcată de război, sprijinul de care are nevoie R. Moldova în contextul crizei energetice precum și despre cooperarea dintre cele două țări pentru a avansa agenda de integrare europeană a Moldovei. „I-am mulțumit premierului Bettel pentru sprijinul oferit în domeniul umanitar și al apărării și pentru susținerea parcursului nostru european”, a spus președintele Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a reiterat invitația adresată prim-ministrului luxemburghez de a veni la Chișinău pe 1 iunie, pentru a participa la reuniunea Comunității Politice Europene.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă, în perioada 17-19 ianuarie, la cea de-a 53-a reuniune a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția. În cadrul evenimentului, șefa statului are programate întrevederi cu lideri mondiali și oficiali de nivel înalt din mai multe țări, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Foto: Președinție

img23000340

img23000340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!