ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu oficiali din Finlanda și România

18:43 | 18.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu Tutti Tuppurainen, ministrul pentru Afaceri Europene și Coordonare a Proprietății a Finlandei și Daniela Gîtman, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe al României, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de reintegrare.

Oficialii au discutat subiecte de actualitate referitoare la procesul de soluționare a conflictului transnistrean, inclusiv în contextul războiului din Ucraina, dinamica procesului de negocieri, rolul partenerilor Republicii Moldova, precum și alte subiecte de interes comun.

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a menționat despre interesul autorităților constituționale în a crește rolul Uniunii Europene (UE) în formatul de negocieri în contextul în care Consiliul European a acordat în anul 2022 Republicii Moldova statutul de țară candidată în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

De asemenea, vicepremierul a atras atenția asupra rolului pozitiv al UE în procesul de reglementare și de apropiere ale celor două maluri ale râului Nistru, promovare a măsurilor de încredere și de aprofundare a relațiilor cu UE.

S-au evidențiat evoluțiile marcate în dosarul transnistrean, precum și efectele negative ale războiului din Ucraina asupra țării noastre și procesului de reglementare.

Au fost aduse sincere mulțumiri oficialilor pentru cooperarea activă și suportul oferit Republicii Moldova.

Foto: Biroul de reintegrare

img23000391

img23000391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!