ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de diagnostic al Ministerului Apărării a fost dotat cu echipamente noi

10:06 | 20.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării a fost dotat cu o cameră hiperbarică și echipament modern de diagnosticare. Utilajul, în valoare de 68 mii de dolari SUA, a fost procurat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova din fondurile oferite de Ministerul Apărării, comunică MOLDPRES.

Colonelul Andrei Marfin, șeful Centrului consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării, a menționat că echipamentul va contribui la modernizarea infrastructurii medicale în corespundere cu standardele internaționale în domeniu. “Acest utilaj este un suport pentru medici în prestarea asistenței medicale calitative, atât pentru pacienții militari, cât și pentru cei civili”, a opinat Marfin.

Camera hiperbarică oferă posibilitatea aplicării unui tratament non-invaziv pentru tratarea infecțiilor acute și recuperarea post-infecții, inclusiv post-COVID. Instalația permite oxigenarea optimă la nivel pulmonar și celular a pacientului, asigurând astfel reconstrucția vaselor sangvine deteriorate, a țesuturilor și chiar a organelor interne. Totodată, tratamentul efectuat în camera hiperbarică declanșează creșterea colagenului, care facilitează vindecarea și restabilirea organismului. Oxigenoterapia ajută, de asemenea, organismul să creeze noi celule albe în sânge, care sunt necesare în lupta împotriva infecțiilor și a bacteriilor.

Totodată, Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării a mai fost dotat cu o centrifugă medicală modernă, două sterilizatoare cu aer cald de diferite capacități și un distilator de apă.

Centrul consultativ-diagnostic acordă asistenţă medicală calificată şi tratament de ambulator militarilor şi membrilor familiilor acestora, angajaţilor civili, militarilor prin contract trecuţi în rezervă (retragere), dar și altor categorii de cetăţeni care beneficiază de dreptul la asistenţă medicală în instituţiile medico-sanitare ale Ministerului Apărării.

Foto: Ministerul Apărării

img23000444

img23000444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!