ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Turcia

09:14 | 25.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Turcia, în perioada 25-27 ianuarie, la invitația omologului său turc, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La Ankara, șeful Legislativului va avea întrevederi cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Şentop și cu o delegație parlamentară turcă. Programul vizitei mai include întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavușoğlu, cu ministrul Energiei și al Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, cu ministrul Comerțului, Mehmet Muș, cu președintele Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TİKA), Serkan Kayalar și cu președintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), Rifat Hisarciklioğlu. Oficialii vor discuta despre prioritățile agendei parlamentare, despre intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor turce în economia Republicii Moldova.

Cu ocazia vizitei în Republica Turcia, președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificată și o discuție cu reprezentanții comunității moldovenești la Ankara.

Șeful Legislativului va fi însoțit de către o delegație de deputați, membri ai Grupului parlamentar de prietenie cu R. Turcia și ai Comisiei economie, buget și finanțe: Fiodor Gagauz, Radu Marian, Sergiu Lazarencu și Larisa Novac.

Foto: Parlament

img23000554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!