ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru companii din Ungheni și Cahul pot obține granturi de 100 mii de euro

10:04 | 28.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană oferă 400 mii de euro pentru patru entități din regiunile Cahul și Ungheni, care vor susține inițiative de clusterizare. Scopul asistenței nerambursabile este promovarea spiritului de cooperare în rândul companiilor din zonele urbane și rurale, prin susținerea ideilor inovative și creării noilor locuri de muncă, transmite MOLDPRES.

Astfel, patru entități necomerciale înregistrate și active în raioanele Cahul sau Ungheni vor beneficia de asistență financiară care nu va depăși 100 mii de euro per proiect, venind și cu o contribuție proprie de cel puțin 10% din valoarea totală a propunerii. Proiectele trebuie să includă activități care se vor desfășura în decurs de 12 luni de la data semnării acordului de grant.

Asistența financiară va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii pentru accelerarea și dezvoltarea clusterelor existente din zonele urbane și rurale.

Granturile sunt acordate de Uniunea Europeană, prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF. Termenul limită de depunere a dosarelor este 17 martie 2023, ora 17:00. 

Foto: PNUD

img23000678

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!