ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prioritatea Procuraturii Anticorupție pentru anul curent este eradicarea corupției din sistem, anunță Veronica Drăgălin

11:28 | 01.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă prioritățile instituției pentru anul curent și a menționat că eliminarea corupției din sistem este pe primul plan. Ea îndemnat cetățenii, dar și persoanele implicate în actul de justiție, să denunțe actele de corupție, comunică MOLDPRES.

Conducătorul procuraturii a trecut în revistă mai multe cazuri de corupție cu implicarea avocaților și a procurorilor și a venit cu un apel către Uniunea Avocaților să se sesizeze la acest subiect și să verifice activitatea apărătorilor ce au fost acuzați de corupție. Ea a îndemnat cetățenii să contribuie la eradicarea corupției din sistem și să denunțe toate tentativele de infracțiune. Cu un apel de toleranță zero la corupție a venit și către colegii săi, dar și către magistrați și politicieni.

Drăgălin a reiterat că oamenii corupți din sistemul de justiție sunt cei mai periculoși și a îndemnat societatea să participe activ la combaterea acestui fenomen. „Dacă avem procurori, judecători corupți, noi niciodată nu vom putea lupta cu problemele de corupție. Pun în pericol dosarele cele mai importante în care sunt vizați infractori care au furat ani de zile”, a opinat Drăgălin.

Ea menționat că deși sunt deja condamnări pentru corupție a unor avocați, procurori și angajați ai CNA, în unele dosare, precum cele de rezonanță, mai sunt tergiversări.

Foto: newsmaker.md

img23000780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!