ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a șaptea reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova – UE va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles

15:57 | 01.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Cea de-a șaptea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles. Aceasta va fi prima ședință a Consiliului de după obținerea de către țara noastră a statutului de candidat pentru aderarea la UE. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Natalia Gavrilița, la începutul ședinței Guvernului, transmite MOLDPRES.

Potrivit premierului, printre subiectele abordate la reuniune se numără dialogul politic și reforme, cooperarea economică și sectorială, în special în sectorul energetic, chestiuni legate de comerț și cooperarea în domeniul politicii externe și de securitate.

„Un subiect important va fi armonizarea legislației naționale, acel plan de acțiuni asupra căruia lucrăm pentru implementarea celor nouă condiții formulate de Comisia Europeană pentru inițierea negocierilor. Împreună cu mai mulți miniștri vom continua să discutăm cu Comisia Europeană despre cum putem gestiona provocările cu care se confruntă cetățenii noștri. Vom discuta despre procurarea în comun a resurselor energetice, extinderea cotelor de export pentru produsele moldovenești și în general accesul antreprenorilor și produselor noastre pe piața UE. Vom discuta despre  proiecte de infrastructură și proiecte  pentru dezvoltarea comunităților locale”, a punctat Natalia Gavrilița.

Cea de-a șasea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a avut loc în anul 2021.

Foto simbol

img23000795

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!