ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

”Drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană”, a reiterat MAEIE

13:29 | 02.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniel Vodă a oferit un comentariu în legătură cu declarațiile despre R. Moldova ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat unui post de televiziune din Federația Rusă, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În comentariu se menționează:

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse.

Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru.

Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă.

img23000836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!