ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sectorul zootehnic va beneficia în 2023 de investiţii de cca 25 mln de dolari

09:46 | 06.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Circa 25 de milioane de dolari vor fi investiți în acest an în sectorul zootehnic din Republica Moldova, pentru a spori reziliența fermelor de producere a laptelui, a îmbunătăți condițiile de întreținere a animalelor, precum și pentru a dota fermele cu utilaje și softuri specializate, transmite MOLDPRES.

Aceasta va fi o parte din suma totală de 55 mln de dolari, oferită de Banca Mondială sub formă de suport financiar țării noastre în dezvoltarea domeniului agricol, prin intermediul Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol, SUA.

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, mecanismul de repartizare a surselor financiare va fi adaptat corespunzător cerințelor și necesităților fermierilor, iar consultarea cu agenții economici asigură luarea deciziilor corecte și efectuarea investițiilor țintite.

Pentru aceasta, specialiștii ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu reprezentanții Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, au desfășurat un program amplu de vizite în exploatațiile zootehnice din țară, în vederea evaluării gradului de înzestrare tehnologică și indicatorilor economici ai fermelor, a necesităților și planurilor de dezvoltare.

Acordul de finanțare cu Banca Mondială pentru lansarea Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol (AGGRI), urmează să fie ratificat până la finele lunii mai, iar implementarea acestuia va începe în a doua jumătate a anului curent.

Foto: MAIA

img23000906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!