ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe primării din ţară au beneficiat de ajutorul SUA în eficientizarea activităţii economice

09:05 | 08.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Angajații în domeniul economic ai mai multor primării din țară au fost instruiți ieri într-un program avansat pentru analize financiare complexe ale bugetelor publice locale, susţinut de Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Comunitatea Mea, transmite MOLDPRES.

Contabili și economiști din diverse primării au luat parte la eveniment și au realizat mai multe exerciții practice, ghidați de experții programului.

„Scopul instruirii constă în sporirea capacităților angajaților primăriilor, astfel ca ei să cunoască procesul de efectuare a analizelor financiare complexe, să lucreze eficient cu bazele de date și să îmbunătățească transparența autorității publice locale”, explică USAID.

Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat în Republica Moldova de organizația internațională IREX, are obiectivul de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru ca acestea să devină mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni.

Foto: USAID

img23000997

img23000997

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!