ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancerul colorectal va putea fi depistat mai rapid cu ajutorul unui dispozitiv endoscopic performant

10:43 | 08.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Pacienții internați în secția chirurgie colorectală a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” vor avea acces la o metodă nouă de diagnosticare a cancerului de colon și rect. Acest lucru  va fi posibil datorită colonoscopului de ultimă generație, procurat de instituție, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, cu ajutorul dispozitivului medicii pot determina maladiile inflamatorii, inclusiv cele oncologice ale intestinului gros în stadii timpurii.

Noul colonoscop permite examinarea colonului, prelevarea unor țesuturi, dar și înlăturarea formațiunilor patologice, inaccesibile în cazul utilizării rectoscopului.

MS menționează că aparatul performant a fost achiziționat din sursele fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Foto: MS

img23001003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!