ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consultările publice privind noua strategie de reformă a administrației publice continuă la Cahul și Hâncești

16:53 | 13.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Peste 500 de persoane au participat vineri, 10 februarie, la consultările publice privind strategia de reformă a administrației publice pentru anii 2023 - 2030. Întâlnirile s-au desfășurat la Telenești, Ungheni și Căușeni, iar participanții au venit din raioanele Telenești, Orhei, Rezina, Șoldănești, Căușeni, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Ungheni, Călărași, Nisporeni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, oamenii s-au interesat cel mai mult ce schimbări aduce documentul pentru regiunile în care locuiesc, ce presupune amalgamarea voluntară, ce beneficii prevede etc.

Mâine, 14 februarie 2023, începând cu ora 10.00, echipa Cancelariei de Stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu organizează alte două evenimente publice la care vor discuta despre prevederile noii strategii. 

La Cahul întâlnirea va avea loc în sala de ședințe a Consiliului raional (str. Piața Independenței 2). La consultări sunt invitați primari, președinți de raioane, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, funcționari publici și colaboratori ai serviciilor desconcentrate, consilieri locali, raionali și municipali, dar și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din raioanele Cantemir, Taraclia și Cahul.

Participanții din raioanele Cimișlia, Basarabeasca, Leova și Hâncești sunt așteptați în sala de ședințe a primăriei Hâncești (str. Mihalcea Hîncu 132).

Proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030 este disponibil pentru consultări publice pe portalul www.particip.gov.md, la următorul link: https://bit.ly/3jt5YMB 

Cancelaria de Stat va sistematiza toate propunerile de modificare a noii strategii pentru elaborarea documentului final propus spre aprobare în ședință de Guvern.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!