ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurelor din Turcia și Siria

11:43 | 16.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. În debutul ședinței plenare de astăzi deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurelor puternice din Turcia și Siria, relatează MOLDPRES.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis condoleanțe tuturor celor afectați de tragedie și a exprimat recunoștință salvatorilor din țara noastră, care s-au implicat în lichidarea consecințelor. „Salvatori moldoveni au plecat imediat în misiune în Turcia pentru a pune umărul la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate. E un moment de mândrie pentru țara noastră care, din nou, a demonstrat că are o inimă mare”, a menționat Igor Grosu.

În numele Parlamentului, speakerul a mulțumit salvatorilor moldoveni pentru atitudinea lor și implicare, pentru faptul că sunt alături de Turcia și poporul turc în aceste momente cumplite. „Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă”, a spus președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu a specificat că Ministerul Finanțelor a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești sub formă de donație, pentru susținerea poporului turc și a îndemnat colegii din corpul de deputați, din Secretariatul Parlamentului să se alătură acestei acțiuni.

Conform ultimelor informații, peste 40 de mii de persoane au decedat în urma seismelor care au afectat puternic Turcia, Siria, dar și alte state din vecinătate. În prezent, salvatorii continuă să intervină la lichidarea consecințelor.

img23001245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!