ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a fost desemnată personalitatea europeană a anului 2022 în cadrul premiilor Trombinoscope din Franța

12:18 | 17.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie, Ambasadoarei Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, a reprezentanților presei franceze, și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, și Prim-ministra Franței, Elisabeth Borne. 

Într-un mesaj video adresat celor prezenți la ceremonie, șefa statului le-a mulțumit pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european.

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic. Printre premianții distinși cu premiul „personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016) și alții.

img23001286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!