ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a îndemnat cetățenii să se implice în campaniile de împădurire

14:10 | 17.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a făcut un apel la solidaritate către toți cetățenii pentru a se implica în campaniile de împădurire. Anunțul a fost făcut după ce astăzi Guvernul a aprobat Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada 2023-2032, transmite MOLDPRES.

„Pentru țara noastră, afectată de secete și alte efecte ale schimbărilor climatice, împădurirea este o prioritate. Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni precum și fertilitatea solurilor și va restabili flora și fauna din Moldova”, a spus președintele Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că realizarea acestui program cere implicarea întregii societăți și din acest motiv a făcut un apel la solidaritate către tineri, voluntari, organizațiile neguvernamentale și către oamenii din toate localitățile țării să se implice în campaniile de împădurire și de colectare de semințe, care vor fi anunțate de către autorități. „De asemenea, mă adresez deținătorilor de terenuri publice și private să participe cu terenurile lor în procesul de împădurire. Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde, un mediu de trai mai primitor”, a conchis președintele Maia Sandu.

Programul național de împădurire, aprobat astăzi de către Guvern, prevede extinderea în următorii zece ani a suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare. Proiectul este finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare.

Foto: Președinție

img23001291

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!