ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat la München despre securitate, măsuri anticorupție și reziliență energetică

10:02 | 18.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. În prima zi a Conferinței de Securitate de la München, președintele Maia Sandu a participat la o masă rotundă dedicată experienței diferitelor state și organizații internaționale în combaterea corupției, eveniment la care a vorbit despre angajamentul autorităților moldovenești de a elimina acest flagel din țara noastră, sancționându-i totodată pe toți cei care au delapidat banul public, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Pentru combaterea acestui fenomen, șefa statului a chemat la o cooperare mai strânsă între organele de anchetă și de drept din diferite state europene.

Vineri, șefa statului a mai discutat cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, despre ceea ce se face pentru ca Republica Moldova să-și securizeze sectorul energetic, inclusiv prin trecerea la energia verde. În context, președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul partenerilor europeni care ne-au ajutat să ne diversificăm sursele energetice.

Tot în prima zi a acestui eveniment președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Svenja Schulze, ministru pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Federale Germania, și cu un grup de deputați ai coaliţiei de guvernare CDU/CSU din Legislativul german. Șefa statului le-a mulțumit partenerilor germani pentru ajutorul lor la depășirea crizelor curente, îndeosebi a celei energetice, dar și pentru Rezoluția privind continuarea sprijinului pentru R. Moldova adoptată de către Bundestagul german în luna decembrie anul trecut. 

Șefa statului, Maia Sandu, participă la Conferința de Securitate de la München, în perioada 17-19 februarie.

Foto: Președinție

img23001316

img23001316

img23001316

img23001316

img23001316

img23001316

img23001316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!