ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a efectuat o vizită în comuna Corjova, raionul Dubăsari

18:38 | 24.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale și ai Biroului politici de reintegrare, a efectuat astăzi o vizită de lucru în comuna Corjova din raionul Dubăsari, transmite MOLDPRES cu referire la biroul nominalizat. 

În dialogul purtat cu reprezentanții administrației publice locale și locuitorii comunei, au fost abordate dificultățile cu care se confruntă localitatea, precum și aspecte ce țin de dezvoltarea și modernizarea acesteia.   

Printre subiectele prioritare discutate au fost scoase în evidență problema unor sedii de utilitate publică din localitate, dezvoltarea infrastructurii locale, precum și necesitatea modernizării edificiilor educativ-culturale din comuna Corjova. 

Aflându-se la fața locului, viceprim-ministrul Oleg Serebrian a vizitat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din localitate, examinând îndeaproape spectrul de probleme cu care se confruntă instituția de învățământ vizată, generate de amplasarea teritorială specifică a acesteia. 

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a reafirmat necesitatea intensificării conlucrării dintre autoritățile publice centrale și cele locale pentru a eficientiza procesul de gestionare a chestiunilor curente și de importanță majoră pentru comunitate, îndreptate spre susținerea cetățenilor în depășirea dificultăților identificate. 

Autoritățile locale au fost încurajate să participe activ la competițiile de proiecte de dezvoltare comunitară, finanțate atât din mijloacele bugetului de stat, cât și de către partenerii externi. 

În această privință, s-a reiterat despre Programul activităților de reintegrare a țării, aflat în derulare și prin intermediul căruia localitatea anterior a beneficiat de 3 proiecte de dezvoltare în valoare de 740 de mii de lei.
 
Foto: Biroul politici de reintegrare

img23001548

img23001548

img23001548

img23001548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!